twitter facebook

 

StreetArt.nl verkoopt street art en levert street art diensten!

Op StreetArt.nl kun je kunstwerken kopen van street artists die speciaal voor StreetArt.nl zijn gemaakt en dus nergens anders te koop zijn. 1 a 2 keer per maand op woensdag om exact 21:00 komt er een nieuw werk in de verkoop. Alle werken worden gesigneerd en genummerd inclusief een certificaat van echtheid. Zie de shop voor beschikbare werken!

Daarnaast leveren wij ook diverse street art diensten waaronder muurschilderingen, 3d streetpainting, evenementen, expo's, etc. Zie onze projecten pagina voor meer info.

Wil je op de hoogte gehouden worden van wanneer wij een nieuw werk gaan verkopen op StreetArt.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, like ons op Facebook of volg ons op Twitter.

 

 
Nils Westergard
"Kaiya en Tilia Cordata"

 


 

Nils Westergard is een jonge getalenteerde kunstenaar, streetartist en filmmaker die woont en werkt in Richmond, Virginia. Nils begon met het maken van graffiti toen hij 14 was, tegenwoordig werkt hij veel met stencils en creëert hij grote murals die hij met de vrije hand maakt. In zijn werk legt hij de focus op de aard van het gezag en de invloeden van zijn vriendschappen.

Nils Westergard studio schetsen


Vrienden zijn belangrijk voor het werk van Nils. In een interview met I Support Streetart zegt de kunstenaar; "I’ve realized how important my friends are to my life, I love each and every one of them and wouldn’t be able to live without them. So I’ve been painting friends that are always around, friends I meet for short periods, and everything in between.”
Deze mensen vertaald hij onder andere in grote murals. Gezichten die verschillende posities aannemen, meestal in het zwart- wit, verschijnen op de straten wereldwijd. Steden in Nederland, Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Australië en de VS bezitten nu deze mooie portretten.

Nils Westergard 'Dan (Janus)'. Richmond (Virginia, US), 2015. Voor het Richmond Mural Project met Art Whino


Een van de kenmerken die we de laatste tijd steeds meer terug zien komen in het werk van Nils zijn de surrealistische portretten. Hij raakte geïnspireerd door het werk dat zijn grootvader, wie een optisch illusionistische kunstenaar was, maakte in de jaren ’60. Door dit als inspiratiebron te nemen lukt het Nils om op een creatieve, en zeer unieke, wijze uiting te geven aan zijn kijk op het menselijke wezen.
Door verschillende invalshoeken van een gezicht te verwerken in één beeld creëert hij een schouwspel dat aantrekkelijk is voor zijn kijkers. Door af te stappen van het alledaagse beeld, wordt je als kijker uitgedaagd het juiste beeld te vormen.Naast het maken van portretten maakt Nils ook kunstwerken die direct interactie aangaan met de omgeving of die gemaakt zijn voor de desbetreffende plek. Twee jaar geleden tijdens zijn fietstocht van Amsterdam naar Utrecht vond Nils een groot blad van de lindeboom (tilia cordata). Hij bewaarde het, en wist dat hij er ooit iets van zou maken. Toen hij afgelopen zomer weer terug kwam in Amsterdam vielen zijn ideeën samen. Nils had zoveel tijd gespendeerd aan het ontdekken van de stad dat hij besloot een stadsplattegrond te maken van het lindeboom blad.

Nils Westergard paste- up van Lindenboom blad in Amsterdam (2015)


Dit pakte bijzonder mooi uit, maar wat hij er vervolgens mee deed in de straat is uniek. Hij maakte paste- ups van dit stencil en plaatste deze op fysieke plekken binnen deze plattegrond van Amsterdam. De exacte locatie van de paste- up op straat werd aangeduid met een rode ‘stip’ in het werk (in dit geval is de rode stip een rode vlinder, de handtekening die Nils gebruikt in al zijn werk. Deze vlinder is afkomstig van een schilderij dat hij maakte toen hij nog op school zat). Door in het werk te refereren naar de exacte locatie van het werk, speelt Nils met het gegeven streetart, maar ook met zijn volgers. Men gaat op zoek naar het werk op straat, en komt misschien op plekken waar hij anders nooit zal komen.
Met veel detail en precisie in het idee en de uitvoering wist Nils een indrukwekkend kunstwerk achter te laten.

De natuur als inspiratiebron is een mooi gegeven in het werk van Nils. Hij uit deze inspiratie dan ook op verschillende manieren.

Nils Westergard 'Alligator'. Bethesda (Maryland, VS), 2015. Voor Art Whino


Als paste- up zoals het lindenboom blad, of als dierlijke murals zoals deze alligator met een gele vlinder op zijn neus in Bethesda.

Naast werken op straat, is Nils ook een goede filmmaker. 'Wallflower' was Nils zijn afstudeerproject waarin zijn visuele beeldtaal mooi samenvalt met de werken die hij maakt op straat.


Net als in deze film ‘Wallflower’ integreren ook de murals van Nils in de gegeven omgeving. Zijn murals zijn vaak groot van formaat, hebben een schilderachtig karakter en zijn meestal zwart- wit. Door zo te werk te gaan weet hij een intieme en aangename sfeer te creëren in het werk. De mural valt op, maar tegelijkertijd past het feilloos in zijn omgeving.

Nils Westergard 'Within'. Richmond (Virginia, VS), 2015. Voor het Richmond Mural Project


Nils kreeg veel goede positieve feedback voor zijn werk. Dit jaar deed RVA Magazine een interview met hem, maakte hij deel uit van grote evenementen zoals Richmond Mural Project, Livin Streets Festival, Sand, Sea & Spray Blackpool's Urban Art Festival en Step In the Arena. Zijn werken werden getoond bij de Art Gallery Whino en GraffitiStreet nodigde hem uit voor een groepstentoonstelling. Voor deze gelegenheid maakte hij deze pakkende muur in Londen.

Nils Westergard. London, Truman Brewery, 2015. Voor GraffitiStreet


Maar Nils werkt ook graag voor het goede doel. Zo maakte hij zijn eerste ‘Kaiya’ op doek als fundraiser voor het O+ Festival. En vervolgens besloot hij hier een mural van te maken in San Francisco.

Nils Westergard 'Kaiya'. San Francisco, 2015


Dit gezicht van 'Kaiya' met twee gezichtsuitdrukkingen in één, ogen wijd open en ogen gesloten, laat zien dat Nils in staat is om zijn innerlijke gevoelens te uitten middels een expressieve en verwarrende afbeelding. Men moet goed naar de afbeelding kijken, van een afstand, om deze daadwerkelijk in één oogopslag waar te kunnen nemen.
Het werk ‘Kaiya’ is bijzonder en Nils heeft dan ook een unieke en gelimiteerde oplage gemaakt voor Streetart.nl

Nils Westergard 'Kaiya'. Voor Streetart.nl, 2015


Dit geld ook voor het werk ‘Tilia Cordata Amsterdam’. Het werk bevat zo veel details en is met veel precisie uitgewerkt. Als kijker moet je de tijd nemen en je concentreren om alle elementen van de Amsterdamse straten in je op te nemen.In Amsterdam zijn er al verscheidene plekken voorzien van deze paste- up, voor Streetart.nl maakte Nils een speciale editie van tien unieke werken. Allen gesigneerd en genummerd.

Nils Westergard 'Tilia Cordata Amsterdam' voor Streetart.nl.
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief