twitter facebook

 

StreetArt.nl verkoopt street art! Maar hoe dan? :)

Op StreetArt.nl kun je kunstwerken kopen van street artists die speciaal voor StreetArt.nl zijn gemaakt en dus nergens anders te koop zijn. 1 a 2 keer per maand op woensdag om exact 21:00 komt er een nieuw werk in de verkoop. Alle werken worden gesigneerd en genummerd inclusief een certificaat van echtheid. Zie de shop voor beschikbare werken!

Daarnaast leveren wij ook andere street art diensten, zie onze contact pagina.

Wil je op de hoogte gehouden worden van wanneer wij een nieuw werk gaan verkopen op StreetArt.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, like ons op Facebook of volg ons op Twitter.

 
Binnenkort te koop
Woensdag 27 mei 2015, 21:00 CET


Zed1
"Everybody wants to be special"


 

Het werk van de Italiaanse kunstenaar Zed1 (Marco Buressi, Florence 1977) wordt gekenmerkt door een goede dosis humor, een zeer unieke beeldtaal en eigen stijl. Zijn herkenbare figuren, kleurgebruik en zijn oog voor detail zorgen voor een genot voor iedere kunstliefhebber.


Zed1 zijn twee vorige verkopen op streetart.nl, ‘streetfighter’ (2013) en ‘Adam Sushi’ (2014), waren snel uitverkocht. Daarom zijn wij erg trots dat wij jullie nu onze derde verkoop ‘Everybody wants to be special’ kunnen aanbieden. Zed1 heeft zich na ‘Adam Sushi’ weten te ontwikkelen tot gewaardeerde, gerenommeerde en erkende kunstenaar. Zo was zijn werk onder andere te bewonderen tijdens Art Basel Miami (2014) en in Turijn en Tokyo heeft hij twee succesvolle soloshows gehad.


In ‘Everybody wants to be special’ komen alle facetten van de kunst van Zed1 sterk naar voren. Met het schilderachtige karakter worden lijnen soepel neergezet. Het heldere kleurgebruik zorgt voor een mooie harmonie in het beeld. De afbeelding is humoristisch, en de titel van het werk, ‘Everybody wants to be special’, versterkt in dit geval de afbeelding.

De figuren van Zed1 komen tot leven doordat hij ze ieder een eigen karakter meegeeft. In deze afbeelding zien wij een ezel dat een imitatie hoorn heeft vastgebonden met een riem op zijn voorhoofd (strapon). Met een kwast in zijn hoef trekt hij een witte streep over zijn wang. Dit doet de ezel om de beeldschone eenhoorn te imiteren. Deze afbeelding wordt versterkt door de met pure en in precisie uitgewerkte details.

De titel van het werk slaat niet alleen op de ezel en de eenhoorn, maar ook op ons als mens. In de huidige samenleving verlangen velen naar een speciaal bestaan of wil men voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal.


Naast werken op het platte vlak houdt Zed1 ervan om uitdagingen en interactie aan te gaan met zijn publiek. Hij staat dan ook bekend om zijn ‘second skin’ kunstwerken. Deze second skin werken zijn echt een ervaring. Als men het kunstwerk in eerste oogopslag aanschouwt lijkt het alsof dit de werkelijke voorstelling betreft. Maar niets is wat het lijkt, deze afbeelding blijkt een dun laagje papier te zijn dat door het publiek kan worden afgescheurd waardoor er een tweede onderliggende laag (een nieuw kunstwerk) zicht ontpopt.

Zijn laatste soloshow in Tokyo (April 2015) stond geheel in het teken van deze ‘second skin’ projecten.


‘Everybody wants to be special’ is een verdere ontwikkeling van een mural die Zed1 maakte tijdens het Urban Samtidskunst evenement in Oslo at Sørliegata at Grønland/Tøyen (2012). Als wij de mural met de print vergelijken zien we dat zijn techniek in twee jaar tijd verder is ontwikkeld.


Zed1 in Oslo, met op 0:36 de "Everybody wants to be special" muur.


Iedere print is uniek. De afbeelding is voor iedere print hetzelfde maar elke print is met de hand ingekleurd met olieverf.
* Wij verkopen de eerste tien kunstwerken uit de editie van 30 stuks. De overige prints neemt Zed1 mee naar zijn eigen exposities.