twitter facebook


 
DAY ONE
"Festivalsale"

 


 
Tijdens het DAY ONE street art festival van 2 tot 6 oktober 2013 creëerden meer dan vijftien (inter)nationale kunstenaars gedurende een week hun eigenzinnige muurschilderkunst op verschillende gebouwen in de wijk Luchtbal. Onder meer het station, het cultuurcentrum, drie scholen, enkele garages en woonblokken, werden door de artiesten onder handen genomen.


Strook | Phlegm |TelmoMiel

Bjørn van Poucke, curator van DAY ONE, verklaart de naam van het festival: “Mensen denken vaak dat street art iets recent is, een hype van de laatste jaren. Maar eigenlijk is deze kunstvorm er altijd al geweest. Denk maar aan de schilderingen in de grotten van Lascaux, Frankrijk. Street art bestaat al sinds de oertijd: sinds DAG 1 van de mensheid”

Zowel nationale als internationale kunstenaars waren aanwezig: Pixelpancho (Italië), Phlegm (Verenigd Koninkrijk), TelmoMiel, Steve Locatelli, Bue The Warrior, Klaas Van der Linden, Farm Prod, A Squid Called Sebastian, Strook, Jaune, Bustart, Zaira, Chase, Wafke, Caz, Maiz Baum-Love, Gun T, P-Nis, Bird, RLZ, Aerosol Kings, NYC, Heavyweight, Sheik2, AAC, Jahz, Kanter, ASiT. Tegelijkertijd gingen buurtkinderen en senioren aan de slag om hun wijk ook meer kleur te geven.

Klaas van der Linden | Pixel Pancho | Bustart

Het festival is dan misschien voorbij. De expo is afgebroken en de pop-upbar gesloten, maar de resultaten zijn nog steeds te bezichtigen. 24/7, gratis en voor niets. Alle locaties zijn gemakkelijk vanaf straat te bekijken. De plattegrond kun je hier downloaden.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief