twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

ASVP


ASVP is een kunstenaarsduo gevestigd in Bushwick Brooklyn. Zij staan bekend om hun werk dat een mix is van grafische (met de hand geschilderde) illustraties die elementen bevatten uit de advertentiewereld en de pop en comic cultuur.In 2008, ASVP Studio werd opgericht als een artistieke samenwerking tussen Simon Grendene (Zürich, Zwitserland, 1976) en Victor Anselmi (New York, NY, verenigde staten, 1973).
Met hun roots uit Commercial Art & Advertising Design, wist ASVP hoe zij samen een sterke iconische en grafische beeldtaal moesten ontwikkelen. Hierdoor werd ASVP in korte tijd een gevestigde naam in de street art scène in New York en de rest van de wereld.

ASVP Outdoor Paste-Ups (Brooklyn, New York, 2009)

Het doel van ASVP is het delen van hun kunst aan het grote publiek. Al vanaf het begin van hun samenwerking creëerden zij vele handgemaakte paste- ups. Duizenden werden er geplakt in de openbare ruimte. Een icoon in de Street Art wereld was geboren.

ASVP Paste-Up, (Manhattan, New York, 2011)

Het vroegere werk van ASVP wordt gekenmerkt door kracht en eenvoud. De paste- ups bestaan uit een vel papier met daarop een afbeelding en het herkenbare ASVP-logo. Het werk is speels en aangenaam. De eenvoud van de werken zorgen voor een snelle en toegankelijke blik voor de kijker. Deze benadering komt ook tot uiting in hun latere oeuvre.

ASVP working on large canvas. (Private Commission, 2017) Displayed in February, of 2017 at Okay Space Gallery, Brooklyn, New York.

Gedurende de jaren heeft ASVP zich vele malen weten te ontwikkelen. De kleinere werken van de straat evolueerden zich tot zeer grote schilderijen en murals op straat. De eenvoud en krachtige beeldtaal wordt in het latere werk verrijkt met een kleurrijk palet in zowel de achter- als voorgrond van hun werken. Hun werk bevat doorgaans een enkele sprekende afbeelding op de voorgrond, aangevuld met vele speelse karakters die te herleiden zijn naar de pop en comic cultuur.

ASVP Studio works on paper. Photo by Matthew A. Eller.

Centraal in hun benadering is het creëren van een combinatie tussen schilderen en zeefdrukken. Met veel aandacht voor detail bouwen zij het werk op uit meerdere lagen van geschilderde abstractie. Expressieve streken zorgen voor een schilderachtig effect, geconstateerd met lagen van zeer scherpe elementen die hier overheen zijn geprint.

ASVP “Make Your Own Luck,” August 2015. For the LoMan Art Festival. (New York, New York)

Deze combinatie komt ook andersom tot uiting. Immense gezeefdrukte paste-ups worden met de hand beschilderd. En de murals die zij maken bevatten hetzelfde karakter. Met de hand schilderen zij de strakke image over de expressieve achtergrond. En in hun zeefdrukken op papier zien we weer het schilderachtige effect.

ASVP ‘Triple Crown’, 2015. Wall Commission, Sugarlift Gallery, 2015. (Brooklyn, New York)


ASVP /Varied Works/, Installation, Hendershot Gallery, 2012. (New York, New York)

Het werk van ASVP is herkenbaar, ze zijn trouw aan hun eigen stijl en hebben zich weten te vestigen in de hedendaagse kunstwereld. Dit uit zich in de vele exposities en shows waar zij aan deelnemen. Hun werk wordt internationaal getoond in galeries en veilinghuizen*. Naast de straten van New York vinden we hun paste -ups en muurschilderingen wereldwijd in landen in Europa, Azië en Afrika en de VS.

ASVP “Donkey Head”, 2018. Zeefdruk.

In samenwerking met Andenken Gallerie** biedt streetart.nl een gelimiteerde oplage van 10 ASVP-zeefdrukken.
'Donkey Head' is een zeer uniek werk en omvat alle bovengenoemde facetten van ASVP.Deze zeefdruk bevat een collage van oudere beelden die wereldwijd op de straten werden geplakt tussen 2009- 2013. Hierin zien we de verschillende typografische stijlen en elementen en we zien verschillende iconische ASVP-figuren die afkomstig zijn uit de pop en comic cultuur. Deze achtergrond is gedrukt met een matzwarte inkt en een speciale zilveren verf die bestaat uit metallic aluminium vlokjes.

Op de voorgrond zien we een van de meest iconische figuren van ASVP. De ‘Donkey Head’ is te herleiden naar het vroege werk van ASVP. Onder de kenners is deze enkele afbeelding een symbool geworden dat het duo en hun kunst representeerd.Het werk bevat de unieke ASVP combinatie van zeefdrukken en schilderen. De oranjerode omlijning van Donkey Head toont het schilderachtige karakter. De oranje en rode kleur lopen heel mooi vloeiend in elkaar over. Iedere omlijning van Donkey Head is uniek en anders qua kleurverloop. De werken zijn gesigneerd en genummerd.

* Art Basel (Miami en Zwitserland), Digard Parijs, Sotheby's, Doyle New Yorks Jaarlijkse Hedendaagse Verkoop.
** Andenken werd opgericht in 1997. De afgelopen 20 jaar heeft de Amsterdamse Andenken zich gericht op progressieve hedendaagse kunst. Andenken heeft meer dan 200 tentoonstelling, projecten en evenementen op haar naam staan in zowel Europa als de VS. Bezoek hen op Andenken.com.

Info: Matthew Eller, streetartnews, 6 februari 2017

Geschreven door; Johra Kornegoor, 07/02/2018. 09:50
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief