twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Bortusk Leer

Wil je een kunstwerk kopen van Bortusk Leer? Kijk dan in onze shop

Bortusk Leer komt oorspronkelijk uit Slovenië, maar huisvest zich al vele jaren in het westen van Europa. Momenteel woont en werkt hij in Amsterdam waar hij een zeer mooi en vooral heel kleurrijk atelier heeft.


Ze maken je aan het lachen, ze zijn zeer kleurrijk, maar toch zijn het monstertjes. De monsters van Bortusk Leer bevatten een goede dosis humor en dragen veel vrolijkheid met zich mee. Je raakt aan ze gehecht en ze maken je blij. Bortusk intentie is dan ook om mensen te laten lachen. De uitspraak ‘Smile’ zien we vaak in zijn teksten en filmpjes terug komen. Even weg uit de dagelijkse sleur en even een glimlach op je gezicht als je langs de vrolijke monstertjes loopt die aan de muur zijn geplakt met stukken krant. Zijn kunst bevat humor en een glimlach waardoor Bortusk dan ook gezien kan worden als de grondlegger van ‘Art Comedy’.


De monsters zijn ontstaan doordat Bortusk zijn vroege kindertekeningen ging kopiëren. Hij probeerde tekeningen te maken net als toen hij een vijfjarige was. Met stencils werken vond hij niets waardoor de ‘free style’ monsters spontaan zijn ontstaan. De monstertjes laten al het leuke van het kind zijn herleven. Door deze op een krant te spuiten grijpt hij ook even naar de realiteit van het hier en nu, het volwassenen leven.

Bortusk heeft diverse exposities gehad in onder andere Londen, Italië en Amsterdam en zijn werk is terug te vinden in New York, Duitsland, Spanje en Australië. Zijn rijke kleuren inspiratie komt van zijn reis naar India. Met deze kleuren wilde hij de psychedelische ervaring terug brengen naar onze westerse cultuur.

Bortusk heeft samengewerkt met BBC, waaruit zeer grappige korte filmpjes zijn ontstaan.


De serie 3D monstertjes die hij heeft gemaakt voor StreetArt.nl zijn ontstaan vanuit een sculpturale verlenging van zijn 2D werk. Het materiaal dat hij gebruikt vind hij op straat. Bortusk laat nieuw leven ontstaan uit materiaal dat normaal zo wordt weggegooid.

Deze serie bestaat uit 10 unieke monsters die allen zijn gesigneerd en genummerd. Ieder monstertje heeft zijn eigen identiteit en karakter waardoor je een goede band met ze kan opbouwen en direct aan ze gehecht raakt.


Monstersale!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief