twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Broken Fingaz

Wil je een kunstwerk kopen van Broken Fingaz? Kijk dan in onze shop

Broken Fingaz schildert sinds 2001, hun thuisbasis is Haifa (Noord- Israël) en zij zijn internationaal bekend. Broken Fingaz staat bekend als één van Israëls eerste graffiti crews en zij worden gezien als de pioniers op het gebied van graffiti vanwege hun unieke stijl.De met psych-pop geassocieerde kunstwerken spannen de lijn tussen StreetArt, illustratieve kunst en design. Op buitenmuren, en sinds enkele jaren ook in galeries en musea, vinden wij hun prachtige kunstwerken terug.

De crew van Broken Fingaz bestaat uit Deso, Kip, Tant en Unga die samen de wereld rondreizen om hun kunst te verspreiden. Hun werk is te bewonderen in onder andere China en Cambodja. Ook hebben zij een groepstentoonstelling gehouden in Parijs en Tokyo. Zij maken zowel zeer grote als kleine muurschilderingen die door de bijzondere en goede samenwerking tot stand komen. Zij werken niet alleen in crew verband, ook maken zij ieder hun eigen kunstwerken.Broken Fingaz maakt voor exposities vaak een combinatie tussen installaties en elementen die zij voor muurschilderingen hebben gemaakt. Ook hangen er ingelijste werken die oude materialen, zoals vintage papier of hout dat gevonden is op rommelmarkten, als hun basis dragen.

Vorig jaar had de Broken Fingaz crew hun eerste grote solo tentoonstelling in Engeland, Crazy Eye Hotel, in de oude Truman brouwerij aan de welbekende Brick Lane, gevolgd door nog een solo tentoonstelling in Wenen. Recentelijk zijn zij naar Amsterdam toe gekomen om te werken aan een 2 weken durend project in samenwerking met stichting MADE CREATIVE (www.madecreative.com). Zij hebben een enorme muurschildering gemaakt op het NDSM terrein en om hun bezoek aan Nederland af te sluiten hebben zij een indrukwekkende tentoonstelling bij de Battalion galerie op het Westergas terrein neergezet (www.battalionville.com).Vanuit Amsterdam zijn zij naar Berlijn toe gegaan en op het programma van 2013 staan nog New York en Mexico om nog meer mooie muurschilderingen en tentoonstelling op te bouwen.

Tijdens hun bezoek aan Amsterdam in begin september 2013 kwamen Broken Fingaz en StreetArt.nl met elkaar in contact om deze exclusieve print, die een gelimiteerde oplage heeft, te produceren. De crew vond de juiste plek in Amsterdam om de print te kunnen maken en zij gingen aan de slag. De print is afgeleid van het 'Part of Nature' werk dat Deso heeft gemaakt voor de groepstentoonstelling in Amsterdam. De combinatie van de schedel met rozen zien we zowel in de muurschilderingen op het NDSM terrein als binnen de groepstentoonstelling bij Batallion.Spread the word!
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief