twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Bustart & Zaira

Wil je een kunstwerk kopen van Bustart & Zaira? Kijk dan in onze shop

Foto van Gery Fisher

Bustart en Zaira (Zwitserland) zijn gewaardeerde, gevarieerde en bijzondere kunstenaars die veel erkenning voor hun werk krijgen. Als kunstenaarsduo zijn zij de afgelopen jaren zeer productief geweest in Amsterdam en omstreken. Zij werken zeer nauw samen van waaruit vele mooie murals, schilderijen en installaties ontstaan. Bustart en Zaira hanteren een strak en kleurrijk ontwerp met vaak een maatschappij kritische boodschap die de toeschouwer aan het denken zet.


Bustart wil met zijn werk de toeschouwer raken en beïnvloeden zodat men gaat speculeren over zijn werk. Zijn werk kan provocerend zijn, maar tegelijkertijd hanteert hij ook motieven die kalm, vriendelijk en zeer aansprekend zijn. Zaira’s stijl is speels, vrij, kleurrijk en gedetailleerd. Met hun komst naar Nederland werd Amsterdam en omstreken omgetoverd tot een waar street art paradijs. Eén van de straten waar je hun werk bijna maandelijks zag vernieuwen is de Spuistraat. Maar naast werken op straat hebben zij ook solotentoonstellingen, vele nationale- en internationale tentoonstellingen en beurzen en evenementen op hun naam staan.

Bustart en Zaira werken ook regelmatig in samenwerkingsverband onder de naam Multi-syndicate (MSC) en met andere kunstenaars. Zij hanteren vele technieken en hebben een unieke herkenbare stijl. Hun stencilwerken kunnen bestaan uit meer dan honderd lagen. En het werk dat zij in hun atelier maken is geïnspireerd op de ideeën die zij op straat en de (huidige) cultuur hebben opgedaan.


Het duo staat erom bekend dat zij vraagtekens achterlaten bij de toeschouwer voor de onderwerpen die zij aanhalen. Voor de Museum Nacht hebben zij een installatie gemaakt van vijf bloembollenkisten. Eén zijde toont de handel van de tulpen met een verbinding naar de Tulpenmanie in de periode van de Gouden Eeuw in Amsterdam. Tijdens deze periode stegen de prijzen voor de bloembollen aanzienlijk totdat de markt plotseling instortte. Deze schildering toont een kindje dat aan de Semper Augustus ruikt, een tulpsoort dat bekend staat om de duurst verkochte tulp tijdens de Tulpenmanie. Sommige mensen geloofden zelfs niet dat het een echte bloem was, omdat zij deze alleen maar kenden vanuit de boeken. Voor de installatie liggen vijftig handgemaakte tulpen.

De andere zijde van de installatie toont de negatieve kant van de handel. Een jongetje dat kleding fabriceert laat het feit zien dat de Westerse wereld de macht heeft over duizenden werkende kinderen. Het is een feit waar niet iedereen graag over nadenkt, maar dat wel besproken moet worden. Bustart en Zaira willen met deze installatie de Westerse wereld hier wederom bewust van maken.


Voor de speciale Museumnacht Aftersale koos het duo ervoor om een handgemaakte print aan te bieden van het meisje met de Augustus Semper ofwel Golden Tulip vanwege de hoge waarde toentertijd. Deze speciale editie van vijf is gelimiteerd, uniek en van hoge kwaliteit.

Mocht u interesse hebben in de originele installatie kunt u contact met ons opnemen.


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief