twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Danny Rumbl (Ready2Rumbl)


Danny Rumbl, van Ready2Rumbl, is kunstenaar en illustrator en werkzaam vanuit Rotterdam. Zijn werk wordt gekenmerkt door de humor, kleur en een duidelijke beeldtaal. Rumbl maakt murals, tekeningen, schilderijen en sculpturen. De kunstenaar creëert een interessante wisselwerking van werken in 2D en 3D. Zijn inspiratie komt veelal uit de populaire cultuur.

Danny Rumbl 'Koolmees'. Rotterdam, 2015

In zijn werk herleiden we zijn bronnen van inspiratie. "Ik laat me graag inspireren door bekende (fast)food characters. Ze zitten vaak zo goed in elkaar dat ze bijna tijdloos worden en in deze tijd zelfs nog erg populair zijn."
Met strakke lijnen, scherpe contouren, een helder kleurcontrast en herkenbare elementen weet Rumbl een pakkend beeld te creëren.

Danny Rumbl voor Upfest. Bristol, 2016.

Rumbl plaatst zijn figuren telkens in een nieuwe context. Met hun sterke karakter vertellen zij ieder een eigen verhaal. Door de (dierlijke) figuren samen te voegen met andere objecten, zoals te zien is bij 'Koolmees' en 'Der Cellist', wordt het verhalende element in het werk versterkt.

Danny Rumbl 'Der Cellist'. Wenen, 2017.

Het werk van Rumbl heeft een open en speels karakter. Dit maakt het werk toegankelijk voor het grote publiek. Zijn karakters zijn herkenbaar maar tevens mysterieus. Zij kunnen een nostalgisch gevoel opwekken zonder direct herkenbaar te zijn in ons geheugen.

De kunstenaar verwijst namelijk naar een beeldtaal van de commerciële industrie en de populaire cultuur. Deze beeldtaal en de bijbehorende figuren zitten in ons geheugen gegrift, maar behoeven soms toch enige opheldering. Door het werk een passende titel te geven of een verwijzing te maken (zoals Krush Kitty van Slush Puppie) herkent de toeschouwer de directe link.

Krush Kitty mural en sculptuur voor streetart.nl

De spanning van herkenning en identificeren is een interessant element in zijn werk. Mede daarom krijgt de kunstenaar veel erkenning voor zijn werk. Zijn murals vinden wij in zowel binnen- als buitenland. Ook is zijn werk met regelmaat te zien bij exposities, outdoor events, group-shows en streetart festivals.

Danny Rumbl muurschildering 'The Foodshow by Ready2Rumbl', galerie Lacroix. Parijs, 2017.

Zo was zijn werk van 12 mei tot 26 juni dit jaar (2017) te zien in de soloshow 'The Foodshow by Ready2Rumbl' in Galerie Lacroix in Parijs. Tevens was dit jaar zijn werk als illustrator terug te vinden op de cover van het streetart magazine SAM (uitgave 13).

Danny Rumbl 'Krush Kitty' voor streetart.nl, 2017.

Voor streetart.nl creëerde Rumbl 'Krush Kitty'. Dit houten sculptuur is geheel met de hand gezaagd, geschuurd en geverfd.
Krush Kitty is geïnspireerd op de bekende mascotte van het drankje Slush Puppie. Als kind vond Rumbl dit figuur al te gek. Krush Kitty ontstond als organische muurschildering en heeft een gestileerde sculpturale vorm gekregen.

Mural Rumbl -Krush Kitty-, Dabs en Myla

De kunstenaar zoekt met zijn sculpturen de grens op tussen figuratief en abstract. Rumbl houdt van de uitdaging en beperkingen van werken in 3D. Krush Kitty is naar onze mening een zeer sterk, aansprekend en vrolijk sculptuur dat alle facetten van de kunstenaar omvat. Helder kleurgebruik, strakke lijnen en afgeleid van de populaire cultuur. Een sterke streetpiece dat een nog sterker sculptuur werd.


De sculpturen zijn heel mooi afgewerkt en met precisie in elkaar gezet.
Gelimiteerde oplage van tien stuks. Allen gesigneerd en genummerd.
Afmetingen: L ca 22 x B 8 x H 25 cm.
Wordt geleverd met een toffe Krush Kitty sticker

Aangemaakt op 14-11-2017 14:09
Geschreven door Johra Kornegoor
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief