twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Dome


“physical freedom is meaningless”
4,2 m x 1,2 m
Oude gevangenis in Lagos/Portugal
17.09.2014

De beroemde Duitse straat kunstenaar Dome werkt en woont in Karlsruhe. Zijn echte naam is Christian Kraemer en al in 1995, toen hij een twintiger was, begon hij te oefenen met spuitbussen op de legale muren van "Rheinstrandhalle".


Beautiful Emptiness in Mulhouse Frankrijk

Vandaag wordt Dome beschouwd als een van de prominente namen in de stedelijke street artscène. Hij wordt alom gewaardeerd en erkend voor zijn kunstwerken die balanceren tussen de realistische en de surrealistische wereld.

In 1995 begon Dome zijn carrière als kunstenaar. Zijn werken verkregen al snel een heleboel positieve aandacht. In 2000 begon hij zijn studie aan de kunstacademie en in datzelfde jaar werd hij ook uitgenodigd voor zijn eerste paint event, Wall Street Meeting in Wiesbaden. Vanaf toen groeide zijn carrière zeer snel.Nu kennen wij Dome van zijn surrealistische monochrome kunstwerken onder andere gemaakt met inkt. Maar in de eerste jaren van zijn carrière had hij een andere stijl en gebruikte een uitgebreid kleurenpalet. In 2001 werd hij uitgenodigd om, gezamenlijk met diverse graffitikunstenaars, een muurschildering te maken op Muntplein in Amsterdam. Zijn meer schilderachtige kenmerken zijn nu vervangen door een sterke compositie met surrealistisch figuren.Sinds 2010 focust Dome zich op het tekenen met inkt. En in 2011 ontwikkelde hij zijn zogenaamde 'ledematen constructie kit'. Deze kit zorgt ervoor dat Dome zijn kunstwerken op een speelse wijze kan opbouwen.
Dome onderzoekt het menselijk lichaam op een surrealistische manier. Elk deel van het menselijk lichaam wordt individueel getekend en uitgeknipt. Vervolgens hanteert hij zijn 'modulaire opbouw systeem'. Met dit systeem is hij in staat om de getekende lichaamsdelen te draaien in elke manier hij verkiest. Dit systeem geeft hem de flexibiliteit om snel de compositie te veranderen.Zijn 'ledematen constructie kit' heeft iets weg van een verzamelaars bibliotheek. Georganiseerde laden zijn gevuld met delen van armen, benen en andere lichaamsdelen. Zodra alles op de juiste plaats ligt, begint Dome te schilderen of beeldhouwen.


“Peregrinatio”
109 cm x 109 cm
Mixed media op canvas
12. August 2012

Dome staat bekend om zijn mysterieuze verhalen. Hij creëert werelden vol met verlengde figuren met dierlijke hoofden. Sommigen van hen spelen muziek, anderen zitten in een liefdestafereel. Soms worden zij omgeven door dieren zoals konijnen, meestal in een surrealistische wereld die je herkent maar ook vreemd aanvoelt.

Dome gebruikt vele diverse materialen en achtergronden. Hij gebruikt verf, inkt, papier, spuitbussen en maakt tekeningen en werken op karton, sculpturen en objecten. Maar ook enorme zwart- witte muren over de hele wereld.


5,6 m x 8,6 m
Munchen/Duitsland
18.08.2014

Hij maakt meestal menselijke figuren in combinatie met dieren. Maar soms creëert Dome ook maatschappij kritische werken. Zoals in deze mural waar hij de Duitse bondskanselier Angela Merkel becommentarieerd met de titel ‘people are different Fräulein Merkel’.


Mulhouse/Frankrijk

Vandaag de dag is Dome een zeer gewaardeerde kunstenaar. Hij krijgt een heleboel uitnodigingen voor festivals, evenementen en galerie shows. Dome heeft vele shows op zijn naam. Enkelen zijn ‘Beautiful Emptiness’ voor Le M.U.R. Mulhouse (Frankrijk, 2015) en zijn super gedetailleerde 'Getting Attention' voor de Miami Ad School tijdens Art Basel Miami (2014).


‘Getting Attention’ Miami Ad School tijdens Art Basel Miami (2014)

Enkele interessante galerie shows zijn 'Urban Art Show' in de City Gallery in Saarbrücken (Duitsland 2012), 'Kunst Schenken' in Galerie Rheinstrasse in Karlsruhe (Duitsland, 2011) en 'Streetartpassage' bij het Museum kwartier in Wenen (Oostenrijk 2009).


‘Innovation requires passion’ voor Pirelli. Bicocca hangar in Milaan, Italie (2015)

Naast de gevestigde kunstwereld werkt Dome ook voor grote merken zoals Pirelli. In februari 2015 schilderde hij deze houten kubus voor het jaarverslag bij de Hangar Bicocca in Milaan, Italië. In het ‘Innovation requires passion’ heeft Dome de band van Pirelli verwerkt.We toonden zijn werken voor het eerst tijdens onze tentoonstelling ‘Urban ❤ Basel’ (juni 2015). Dome bracht twee prachtige sculpturen, een was ‘Daily Struggle’ en we toonden ‘Lovers are equal playmates’ dat veel goede reacties ontving.Voor StreetArt.nl maakte Dome ‘Lovers are equal playmates’ en gaat over gelijkheid zoals de titel beschrijft, liefde en passie voor diegenen die dicht bij je staan. Dit zwart-wit kunstwerk wordt versterkt met een gouden achtergrond. Dome houd er van om op karton te schilderen, hij vind het karton op straat of in de containers van bedrijven. Hij houdt van de kleur van karton in combinatie met goud.
We zien een mannelijke en vrouwelijke figuur beide met dierlijke hoofden. De vrouw heeft haar muizen masker afgedaan om het rendier een kus te geven.


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief