twitter facebook

 

TelmoMiel


De kunstwerken van TelmoMiel zijn uiterst creatief, realistisch, humoristisch, kleurrijk, vrolijk, aangrijpend en speels. Twee grote talenten van Nederlandse bodem veroveren de wereld met fantasie en kleur!


TelmoMiel bestaat uit het creatieve duo Telmo Pieper (Rotterdam, 1989) en Miel Krutzmann (Amsterdam, 1984). Deze twee getalenteerde kunstenaars hebben elkaar ontmoet op de Willem de Kooning academie waar zij studeerden van 2006- 2010. Sinds 2007 werkt het duo samen onder de naam TelmoMiel. Onder deze naam is het duo zeer actief in het maken van indrukwekkende murals en schilderijen die gekenmerkt worden door een zeer uniek karakter.


Dit unieke karakter vormt zich doordat de twee verschillende stijlen van de kunstenaars bijzonder goed en mooi samenkomen in één beeld. Het werk van Miel is romantisch en bevat schilderachtige stijlkenmerken, het werk van Telmo is humoristisch, uitdagend en ondeugend. Met spuitbussen en verf worden deze stijlen met elkaar gecombineerd om zowel fotorealistisch, abstract als surrealistisch werk te maken met de vrije hand. Fantasie en werkelijkheid vullen elkaar moeiteloos aan.


De werken van TelmoMiel zijn zeer aangrijpend. Het felle kleurgebruik zorgt ervoor dat zij een buurt, festival of galerie onmiddellijk doen opvrolijken. Door op groot formaat te werken weten zij de voorstelling in het middelpunt van de aandacht te zetten. De interpretatie van het werk is vervolgens aan de toeschouwer die wordt uitgedaagd de eigen fantasie te gebruiken voor de symboliek achter het werk. Wat TelmoMiel belangrijk vinden is dat een werk vooral mooi is.


In mei 2014 maakten TelmoMiel de mural ‘A Glove Story’ tijdens de Walls Talk International Graffiti Meeting in Sabadell (Spanje). Het duo is zeer trots op deze muur. Dit omdat in ‘A Glove Story’ de twee stijlen van de kunstenaars zeer goed samenkomen en vooral, elkaar versterken. Het aandoenlijke dikkige roodborstje van Telmo en het gefragmenteerde schedel van Miel (dat in de lange traditie van de schilderkunst geplaatst kan worden) zorgen voor een dynamisch beeld waarin het handelsmerk van TelmoMiel goed tot uitdrukking komt.


‘A Glove Story’ is onderdeel van een reeks kunstwerken uit de serie ‘Glove Stories’. Tijdens Art Basel in Miami (2014) creëerde het duo de mural ‘Glove Me Tender’ en op 24 april zijn alle resultaten te bezichtigen tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Glove Stories’ in de Street Art Gallery in Dortmund.


Het duo kent veel faam in binnen- en buitenland mede doordat zij zijn zeer productief zijn als streetartists. Zo hebben zij Dubai, New York, Antwerpen, Malta en Beiroet bezocht om de mooiste murals te maken. En tijdens de vele tentoonstellingen en kunstevenementen weten ook hun schilderijen de aandacht te trekken.

Deze print die we verkopen is een foto van de muur die TelmoMiel hebben gemaakt in Spanje

Onze eerdere samenwerking met het duo resulteerde in de indrukwekkende installatie ‘Tolerance’ dat te zien was tijdens de MuseumNacht in het Amsterdam Museum. Nu koos het duo ervoor om de unieke print ‘A Glove Story’ aan jullie aan te bieden. Telmo en Miel zijn pure muralists. Het beschilderen van een muur geeft hun het echte gevoel van vrijheid. Het duo heeft er daarom voor gekozen om ‘A Glove Story’ af te drukken op papier. Deze mural behoort voor het duo tot hun favoriet. En wij zijn dan ook zeer blij dat wij een van de pareltjes van TelmoMiel aan jullie mogen aanbieden. Met deze print haal je letterlijk de originele muur in huis.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief