twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Ramon Bruin

Wil je een kunstwerk kopen van Ramon Bruin? Kijk dan in onze shop

Ramon Bruin, geboren in 1981 in Alkmaar, creëert zeer realistische tekeningen waarvan lijkt alsof de voorstelling ieder moment uit het papier kan stappen. Optisch illusionisme zoals Ramon Bruin het zelf noemt gaat verder dan het 2 dimensionale vlak. Door te spelen met de visuele eigenschappen van de mens en de karakteristieken van het platte vlak, creëert Ramon Bruin kunstwerken waar men goed naar moet kijken om het illusionisme te kunnen begrijpen.


Door meerdere vellen papier met elkaar te verbinden ontstaat er een drie dimensionale voorstelling. Deze techniek heeft hij ontwikkeld naast zijn studie als air brush kunstenaar. Hij begon met airbrushen zo’n 12 jaar geleden en dit heeft geresulteerd in een eigen bedrijf genaamd JJk airbrush. Met optisch illusionistische tekeningen is hij in 2012 van start gegaan en meteen brak hij internationaal door. Door zijn nieuwe tekentechniek ontving hij veel media aandacht. Zijn welbekende schip (While Sailing Through the Thoughts of my Imagination) zal bij velen nog in het geheugen gegrift staan.


Hoewel Ramon niet werkzaam is als StreetArt kunstenaar hebben wij hem toch gevraagd of hij een tekening voor ons wilde maken omdat wij zijn werk zo bijzonder vinden. Hij heeft ervoor gekozen om het thema StreetArt in dit werk te hanteren. Dit heeft geresulteerd in optisch geïllusioneerde tekeningen waarin graffiti het uitgangspunt is geworden. De foto van de tekeningen is afgedrukt op 220 grams Epson papier en is een unieke oplage waarvan er maar 10 stuks verkocht zullen gaan worden. Alle werken zijn gesigneerd en worden afgegeven met een certificaat van echtheid incl kleuren kopien van de originele schetsen om zelf mee te experimenteren.

Een mooi stukje kunst waar je nog uren naar kan kijken! 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief