twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

StewStew staat bekend om zijn Japanse geïnspireerde kunstwerken met Samoerais, vogels, bloemen en zijn unieke manier van het combineren van zijn graphics.


Stew (Les Lilas, Parijs, 1978) werkt en woont in Vitry Sur Seine, Frankrijk. In dit dorp, dat dicht bij Parijs ligt en bekend is om zijn streetart, zijn de straten gevuld met kunstwerken van Stew. Een wandeling door het centrum geeft je een goed idee van Stew zijn oeuvre.


Al sinds een klein kind was Stew bezig met kunst maken. In zijn vroegere carrière schilderde hij een heleboel graffiti. Door de jaren heen ontwikkelde hij een stijl die meer betrekking heeft op streetart. Figuren zoals de Samoerais poppen-op in zijn werken. Qua stijl zijn deze Japanse figuren gerelateerd aan stripboeken, en hun gezichten hebben altijd een typische blauwe kleur.


Stew heeft een unieke en herkenbare stijl ontwikkeld. Hij combineert zijn kennis als grafisch ontwerper met zijn artistieke inspiratie en invloeden vanuit de natuur, Japan en zijn passie voor het verzamelen van postzegels. Door gebruik te maken van de collage techniek valt alles op zijn plaats in een harmonieuze beeld.


Stew maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Hij creëert paste-ups, hij maakt stencils, maar hij werkt ook vanuit de vrije hand.


De roem van Stew als muralist resulteerde in enkele spectaculaire projecten. Voor de Tour Paris 13 maakte hij een muurschildering in zwart- en wit (zie boven). In 2014 maakte hij de muurschildering 'Héron bleuté', die een enorme schaal van 52 x 14 meter heeft. Deze muurschildering bevindt zich in 13ème arrondissement de Paris voor Galerie Itinérance. Zestig uur van schilderen gaf het de gerespecteerde beloning.

Naast zijn muurschilderingen weet Stew zijn werken binnenshuis ook goed te vertegenwoordigen. In 2013 creëerde Stew voor de Tour Paris 13 in appartement 952, deze interessante all-over installatie.


Zijn erkenning van het kunstenaarschap resulteerde in verschillende shows. Zijn werken werden in 2014 getoond in een soloshow als ‘Welcome on Bird’ in Galerie Daeppen in Bazel, Zwitserland. In 2013 maakte hij deel uit van verschillende groupshows in Parijs als 'LE HERON BLEUTE', ' Tour de Paris 13', 'Techno Parade' en 'STENCIL BASTARD 2' in Zurich, Zwitserland.


Voor Streetart.nl maakte Stew een zeefdruk met een van zijn Japanse figuren in de hoofdrol. We zien een Japanse vrouw, erotisch maar ook stoer door haar bril en tattoo. De kimono die zij draagt bevat de typische ornamenten die kunnen worden gerelateerd aan Stew zijn andere werken. Op de achtergrond zien we een groot signatuur van Stew in het rood.


Stew heeft deze serie met de hand bewerkt door druppels rode verf aan te brengen. Daarom is ieder werk uniek en handgemaakt. Alle werken zijn gesigneerd, genummerd en voorzien van een echtheid certificaat.

Aangemaakt op 09-05-2016 17:20
Geschreven door Johra Kornegoor
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief