twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Vinz


Vinz (Valencia, Spanje, 1979) werkt en woont in Valencia. Hij heeft zijn Bachelor of Fine Arts behaald in 2003 aan de Universidad Politécnica in Valencia.


Vinz 'The Presidency of Barack Obama Collective Show' (censored), 2016. Voor The MARCY Project, USA.


Vinz staat bekend om zijn 'Vinz Feel Free Project' waar hij mee startte in 2011. Hij begon met dit project in de straten en galeries in Europa en VS.

Het werk van Vinz is uniek en zeer herkenbaar. De kunstenaar heeft zijn eigen versie van centauren, Sfinxen en Fauns gecreëerd door hoofden van dieren te schilderen op grootschalige foto's van het menselijk lichaam (meestal naakten).


Vinz maakt eerst foto's van zijn modellen, die alleen staan of in kleine groepen. Vervolgens maakt hij een afdruk van deze mensen en schildert hier realistische dierlijke hoofden op. De lichamen zijn meestal in zwart-wit terwijl de hoofden gekleurd en vol met details zijn. Voor het perfecte eindresultaat worden deze creaties in een specifieke situatie geplaatst zodat zij allemaal hun eigen verhaal vertellen.


Vinz 'Fight', 2017. Origineel kunstwerk voor Scope Art Basel in New York.

Aan de hand van een systeem van symbolen kan de kijker het werk van Vinz lezen.
Vogels betekenen vrijheid en vissen vertegenwoordigen consumentisme terwijl kikkers en hagedissen staan voor autoriteit. Zijn laatste karakter, de Minotaur, vertegenwoordigt weerstand. Deze voorstellingen worden geëxtraheerd uit de Bijbel (Genesis).
Zoals Vinz zelf omschrijft; ' Mayas, Aztechs, Sumerians etc. talk about the figure of reptile as the animals which take control over us, like police in our world. And the frog appears in Apocalypse scenes and is responsible for Humanity disasters. This is why I use them to build men in suit characters.'


Vinz 'Anarchy in the EU', 2016. Barri Gotic, Barcelona.


We merken een verschil op tussen zijn streetpieces en zijn originele werken en doeken. Voor het originele werk creëert Vinz een achtergrond van oude brieven, papieren en kranten. Dit geeft het werk een warm en nostalgisch gevoel. Op deze achtergrond komen zijn figuren te staan en schildert hij de dierenhoofden in gouache. Enkele werken worden afgewerkt met emaille.

Voor zijn werk op straat creëert Vinz paste-ups, levensgroot of groter, die hij op dezelfde manier opbouwt om vervolgens in zijn geheel op straat te plakken.
Ook maakt Vinz muren die geheel met de hand zijn geschilderd. Bijvoorbeeld 'Breastfeeding Squad' (zie hieronder). De beelden die Vinz voor zijn muurschilderingen gebruikt komen van foto's die hij persoonlijk nam tijdens politiegeweld in zijn eigen land.


Vinz 'Breastfeeding Squad', Munchkin headquarters. Los Angels, 2016.


Zijn Feel Free Project heeft verschillende interessante aspecten. De werken hebben namelijk een diepere betekenis. Deze zijn politiek beladen, spelen in op gebeurtenissen in de huidige samenleving en laten op een speelse wijze een 'naakte' waarheid zien. Vinz zijn naakte subjecten stellen ons geloof in vrijheid aan de kaak. En de dierlijke wezens vertegenwoordigen de aanwezigheid van autoriteit in onze wereld. Reptielen die gewelddadige politieagenten voorstellen en bankiers en zakenlieden die de wereld regeren waarin wij vandaag de dag leven.


Vinz 'Honest advs.: sdlanodcM', 2013. Redchurch St, Shoreditch, London.


Voor streetart.nl maakte Vinz 'Love & Pride'. Een serie van tien zeefdrukken die met de hand bewerkt zijn. 'PRIDE' is geschilderd in zilver. In goud het symbool van lesbiennes en de omgekeerde driehoek van homoseksuelen en in geel de iris van de ogen. Het werk is gedrukt op Gvarro Biblos extra wit papier (160 gr.). Allen gesigneerd, genummerd en gestempeld. Zij komen met een originele COA van Vinz.


Vinz 'LOVE & PRIDE', 2017. Zeefdruk met de hand beschilderde details.


Wij verkopen ook een origineel. Dit werk is op hout. Het is hetzelfde beeld als de print, de dierlijke hoofden zijn geschilderd met gouache, 'LOVE' in witte verf, 'PRIDE' in zilver, de iris van de ogen in geel en de tekens in goud. Gesigneerd aan de voorkant.


Vinz 'LOVE & PRIDE', 2017. Origineel op hout.


Beide achtergronden (voor- en achterkant) zijn beplakt met oude papieren. Voorzijde met oude brieven. De achterzijde is een kunstwerk an sich. Deze zit vol met oude kranten, brieven en tekeningen. Hier overheen heeft hij zijn logo gespoten en het bevat de stempel 'original Vinz Feel Free'.


Vinz 'LOVE & PRIDE', 2017. Achterkant origineel op hout.


Met deze serie wil Vinz LGBT (lesbisch, Gay, Bisexual en Transgender) ondersteunen die onder andere deel uitmaken van zijn kunstwereld.

Geschreven door Johra Kornegoor
4-7-'17 11:34 uur
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief