twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Webster

Interesse in een kunstwerk van Webster? kijk dan in onze shop


Webster- 'HEPTAGENIA S2' (Digital Species Series), 2014. Spray paint, pencil and paint on wall. Conegliano, Italy


De stijl van de Italiaanse kunstenaar Webster verschilt met die van andere street art kunstenaars. Met zijn futuristische wezens creeert hij een abstracte wereld waar deze tot loven komen.

Webster studeerde af aan de Accademia di Belle Arti van Venetië. Hij begon zijn carrière in 2000 met de crew La Cremeria. Deze groep bestaat van acht Sloveense en Italiaanse writers die nog steeds samenwerken.

De werken van Webster halen hun inspiratie uit de realiteit om ons heen. De futuristische eigenschappen in zijn werken neomt Webster Digital Species. Deze Digital Species zijn letters in de vorm van mechanische insecten. Ze zijn een mix van letters, echte insecten en robots. De drie - dimensionale structuur op de achtergrond isoleert deze soort in een futuristische omgeving.


Webster- 'HEPTAGENIA S1-Crush test' (Digital Species Series), 2014. Spray paint, pencil and paint on wall. Conegliano, Italy

Om deze werken te maken gebruikt Webster altijd verschillende materialen. Verf, spuitbus, olie kleuren, acryl en een breed scala van verschillende potloden.

Naast zijn futuristische werk maakt Webster ook karakters. Deze beelden hebben een satirische benadering en bevatten vaak onderwerpen als cultuur, religie, politiek en ethiek.


Webster is een bekende kunstenaar in Italië en Europa. Zijn werken werden gepubliceerd in verschillende illustratieve tijdschriften. Webster nam deel aan verschillende tentoonstellingen in Italië, zoals: ‘Urban Signs’ in Schio-Vicenza, "Black Music" in Catania, "Contemporary" in Siracusa, en "In un mondo perfetto" in Siracusa.
Maar ook Frankrijk en Duitsland toonde zijn werken in 'Artaq' Espace Beaurepaire in Parijs en 'Stattbad Wedding' in Berlijn.

Voor de Urban ❤️ Basel aftersale hebben we een editie van tien kunstwerken. De werken verschillen van elkaar, maar ze bevatten allemaal een Digital Specie. Ieder werk is ondertekend door de kunstenaar. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief