twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Zeus

Interesse in een kunstwerk van Zeus? Kijk dan in onze shop


Zeus- solo exhibition 'Pills' at Prescription Art, Brighton (2015)

Stedelijke cultuur is de belangrijkste bron van inspiratie voor kunstenaar Dean ZEUS Colman (1968, Londen). Deze inspiratie resulteert in een innovatieve samensmelting van graffiti technieken en typografie, beeldende kunst en beeldhouwkunst en beiden worden zij gecombineerd met zijn achtergrond als straatkunstenaars als dat hij is afgestudeerd aan Chelsea College of Art. Zeus staat bekend als de pionier van de 3D graffiti. Zeus verspreidt een heleboel liefde met zijn kunstwerken verspreidt, maar hij heeft meer vaardigheden dan alleen 3D kunstenaar.


Zeus- Cans Festival. Leake Street Tunnel, London (photo: Mikey Easton)

Dean Zeus Colman kan in de lange traditie van de graffiti- en street art scene worden geplaats. Zijn middelste naam werd in de jaren 80 zijn tag, en zijn tags kunnen sindsdien overal worden gevonden in en rond Londen. Gedurende deze periode kwam hij in contact met Tim Westwood. Die vroeg hem om een ontwerp te maken voor zijn nieuwe, en een van de eerste, Hip Hop Clubs genoemd Spatz (1984). In die tijd verkreeg Zeus echt een goede naam in de kunstwereld. Hij leerde zelfs Prins Charles, als onderdeel van een initiatief van Princes Trust, hoe hij spuitbussen moest gebruiken.


Zeus- Mirror.

Naast werken met spuitbussen is Zeus ook echt een goede schilder. Het combineren van graffiti met stedelijke invloeden en complexe architectuur resulteerd in schilderijen die een hersenspel zijn voor de toeschouwer. Zijn realistisch aantrekkelijk schilderijen geven zelfs een andere dimensie aan het schilderen zelfZeus nam zijn kunst naar een hoger en moeilijker niveau door drie - dimensionale beelden te creëren. Deze beelden bevatten een hoog standje ambachts-skills, zijn perfect gemaakt en met veel aandacht en precisie uitgewerkt om de onderliggende gedachte te ontsluiten.

Zeus- Lovetank

De werken van Zeus bevatten altijd een goede dosis humor. Een gesmolten raket ijsje, een monopolie spel genaamd 'Streetopoly' waarin de straatnamen zijn vervangen door street art kunstenaars en XTC-pillen die een kunstwerk worden.Voor de Urban ❤️ Basel aftersale bieden wij jou 'Mitsubishi', die voor velen van zal herinneren aan de goede oude dagen. Dit kunstwerk is een AP (Artist Proof) van de serie 'Love is a Drug'. Dit kunstwerk is aan de achterkant gesigneerd en genummerd door de kunstenaar.


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief