twitter facebook

Dzia
"Golden Fox"
Uitverkocht

Dzia
Dzia
Dzia
Dzia


 

Wil je een kunstwerk kopen van Dzia? Kijk dan in onze shop


De kunst van Dzia Krank is kleurrijk, speels, creatief, herkenbaar en grafisch hoogstaand. 'It is more than just art, it's something you will feel and see.' Aldus Dzia, en daar sluiten wij ons zeker bij aan.


De uit België afkomstige Dzia is een veelzijdige kunstenaar. Zo maakt hij zowel tekeningen, stencils, sculpturen als murals. Een veelvoorkomend thema in zijn werk zijn dieren. Dieren die over de stad waken zoals deze pelikaan in Mechelen. En de vos die hij voor StreetArt.nl heeft gemaakt. Zijn dieren worden opgebouwd uit een complex grafisch lijnenspel waardoor er een herkenbare eenheid in zijn diersoorten naar voren komt.

Foto van Gijs Vanhee

'It is raw emotion at its best and worst' zegt Dzia over zijn kunst en deze rauwheid is hetgeen zijn werk bijzonder maakt. Dzia gaat regelmatig samenwerkingsprojecten aan van waaruit interessante kunstwerken ontstaan. Zo is hij vaak op zoek naar verlaten plekken en gebouwen in België om deze weer op te laten bloeien door hier het element 'kunst' aan toe te voegen. Zo heeft hij eind vorig jaar samen met Gijs vanhee een verlaten gebouw in het Harmonie Park in Antwerpen weer tot leven gebracht door op de panelen, die de doorgangen afsluiten, kleurrijke schilderingen aan te brengen. Waardoor de magische structuur van het gebouw weer wordt benadrukt.Deze rauwe emoties komen ook weer terug in het werk dat hij voor StreetArt.nl heeft gemaakt. De sluwe vos in het verlaten bos is een krachtig beeld waar velen hun eigen interpretatie aan kunnen geven. Door goud en zwart, als ruwe kleuren, tegen elkaar af te zetten in één beeld ontstaat er tevens een interessante spanning in het werk.


Naast het vrije werk, heeft Dzia ook samengewerkt met grote creatieve bedrijven als Converse en Eastpak. Ook brengt hij vier keer per jaar zijn eigen magazine uit. Een veelzijdige en actieve kunstenaar met ongekend talent.

Met veel lof presenteren wij dan ook "Golden Fox".
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief