twitter facebook

Mando Marie
"Quiet Meditationer"
Uitverkocht

Mando Marie
Mando Marie
Mando Marie
Mando Marie
Mando Marie
Mando Marie
Mando Marie


 
Amanda 'Mando' Marie (Colorado, 1981) is een Amerikaanse kunstenaar. Zij woont en werkt in Amsterdam.


Mando Marie mural voor solo expositie ‘One Trick’. Buiten bij First Amendment.Mando Marie ‘La Escocesa’.


Mando studeerde aan de Rocky Mountain College of Art and Design. In haar werk gebruikt ze zowel methoden uit de traditionele schilderkunst als stencils. Haar beelden bevatten een knipoog naar 'De Gouden Boekjes' van illustratoren als Eliose Wilken (1904-1987) en stripboeken uit de mid-70's.


Mando Marie mural in Valencia, Spanje (2016).


Mando gebruikt haar pseudoniem 'See You Through It' als haar handtekening op de straat en voor haar Instagram. Haar werk wordt vaak omschreven als 'storytelling'. Ze heeft in een decennium haar zeer herkenbare stijl en visuele beeldtaal ontwikkeld. Haar beeldtaal bevat onder andere kinderen die staan aan de rand van volwassenheid, zich bevinden in avontuurlijke situaties in auto's. En antropomorfe karakters zorgen voor een rijke omgeving binnen haar schilderkunstige composities.


Mando Marie ‘Long Way Sunset’, 2016. Acryl en spuitbus op canvas.


In het werk van Mando ontdekken we een zeer fijne lijn tussen troostend en griezelig. Het werk is zowel onschuldig als provocerend. Nostalgisch, als nieuw.


Mando Marie bij Urban Nation, Berlijn.


Mando maakt werken van acryl en met spuitbus. Haar galeriewerk maakt zij voornamelijk op canvas en papier en sinds kort ook op vintage boekomslagen. Ook leent ze haar duidelijke stem voor zowel stedelijke, als landelijke publieke instellingen. Dit door het maken van prachtige muurschilderingen van groot formaat.


Mando Marie ‘Keeping It For Yourself’, 2016. Acryl en spuitbus op papier.


Een ander component binnen haar werk is de herhaling van het beeld. Dit helpt haar om impliciet beweging te creëren in het beeld, reflectie te maken van het beeld of om patronen aan te brengen in haar werk. Het uitbeelden van jonge meisjes en het herhalende karakter is een combinatie die vergelijking oproept met 'outsider' kunstenaar Henry Darger (1892-1973).


Mando Marie (2017)
Mando Marie @ Wynwood


Door het toepassen van perfecte onvolmaaktheden weet Mando Marie de aandacht te trekken van haar toeschouwers. Haar werk lijkt stilistisch perfect. Echter, kleine onvolkomenheden, zoals 'blok overspray', expressionistische kenmerken, en losse kleuren die vervagen, vormen een mooie balans met haar heldere contouren. Zij houden haar kijkers geïnteresseerd.


Mando Marie voor Gravity Project in Melbourne, Florida, 2017.


In haar werk gebruikt zij veelal ‘oude’ kleuren groen, oker geel en gebroken wit. Door de combinatie van het gebruik van deze ‘oude’ kleuren met het soort afbeelding ontstaat er een nostalgische sfeer in het werk.


Mando Marie in Amsterdam, 2016.
Mando Marie 'Double Up' acryl en spuitbus op papier, 2016.


Een heel herkenbaar component in haar werk zijn de karakteristieke 'sparkles'. Ze maakt vaak composities bestaande uit honderden multi-gekleurde kleine emotionele explosies die afkomstig zijn van de gezichten van haar personages.


Mando Marie in Valencia, Spanje, 2016.


Voor streetart.nl creëerde Mando Marie ‘Quiet Meditationer’.


Een zeven kleuren zeefdruk op 300grms somerset satin papier. Meerdere lagen stencil en hand geschilderde sparkles.
Dit werk belichaamt prachtig alle facetten van Mando Marie. Haar herkenbare image, het kleurgebruik en de karakteristieke sparkles.
Het werk is gestempeld, en met potlood gesigneerd en verso, 2018.
Ieder werk is uniek en hand finished
Gelimiteerde oplage van 8 stuks
€350.- per stuk

Geschreven door Johra Kornegoor, edited door Hyland Mather. Laatste update: 7-5-2019. 12:06.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief