twitter facebook

The London Police
"The antigravitational effect of Captain Frans Banning Cocq"
Uitverkocht

The London Police
The London Police
The London Police
The London Police
The London Police


 

Interesse in een werk van The London Police? Bekijk dan onze shop

Het motto van de Londen Police is het verspreiden van de vreugde en liefde door middel van potloden en stickers. En deze liefde wordt super goed geabsorbeerd.


The London Police- creating the mural in Bazel (2015)

De London Police begon in 1998 toen de twee Engelse mannen Chaz (1974, Amsterdam) en Bob Gibson (1977, Amsterdam) het Verenigd Koninkrijk verruilden voor Amsterdam. Vanaf toen namen The London Police de straten van Amsterdam over met hun iconische zwart witte karakters. De gelukkige gezichten poppen op en fleurden het straatbeeld op wat de stad een positieve sfeer gaf. In maar een paar jaar (1998-2003) creëerde het duo meer dan duizend karakters op de straten. En hun personages verkrijgen tegenwoordig meer succes, ze zijn inmiddels wereldwijd verspreid!Het werk van The London Police is het resultaat van zeer goed getrainde vaardigheden. Ieder werk wordt met de hand gemaakt, zij gebruiken geen stencils en tonen het goede vermogen om perfecte lijnen en cirkels te tekenen. In alle afmetingen, iedere vorm of grootte. Of het nu een klein kunstwerk of een massieve muur is, The London Police schildert deze perfect.


The London Police- Prinsengracht (Go Gallery), Amsterdam


Bob in het bijzonder is gefascineerd door grote steden en architectuur. Hij begon met het maken stedelijke panorama's in 2004 tijdens zijn kleine pauze van het succes van hun collectief. Zijn fictieve landschappen zijn gevuld met grote gebouwen en stedelijke iconen. In 2005 herenigde hij met The London politie en voerde zijn stedelijke panorama's in. Sindsdien zijn de stedelijke landschappen, mooie vrouwen en de typische London Police karakters een perfecte combinatie.De London Police heeft belangrijke tentoonstellingen op hun naam staan. Een in het bijzonder is de tentoonstelling ‘Dutch Masters: Street Art & Urban Painting’ in het Nederlandse Museum GEM in Den Haag (2006). Andere galeries in steden zoals Basel, Londen, Brussel, Barcelona, Berlijn, Milaan, Kopenhagen, Tokyo, New York, Buenos Aires en veel veel meer toonde ook hun werk.Speciaal voor onze expo Urban ❤️ Basel maakte The London Police deze unieke print 'The antigravitational effect of Captain Frans Banning Cocq'. Dit is een oplage van 33, zijn alle ondertekend door Shaz en Bob en de print werd gedrukt door PAHNL. De release van de print was tijdens onze opening in Bazel. Nu is het jouw kans!
De achtergrond van de afbeelding toont de stad Amsterdam, vooraan zien we de typische gelukkig gezichten die zo kenmerkend zijn voor het artistieke duo The London Police.


The London Police- The antigravitational effect of Captain Frans Banning Cocq

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief