twitter facebook

Laser 3.14
"Thought crimes in progress"
Uitverkocht

Laser 3.14
Laser 3.14
Laser 3.14
Laser 3.14
Laser 3.14
Laser 3.14


 

Wil je een kunstwerk kopen van Laser 3.14? Kijk dan in onze shop

Foto van Myscha Oréo

Laser 3.14 creëert al 15 jaar poëzie op straat en is een eigentijdse held van het Nederlandse platform. In de jaren tachtig ging Laser 3.14 de Amsterdamse straten op om te taggen. Na jaren graffiti spuiten was hij echter toe aan vernieuwing en een poëtische legende werd geboren.

Door bondige poëtische teksten te combineren met de tagnaam Laser 3.14 ontstaat er een stijl, boodschap en context die verder gaat dan de gebruikelijke graffititaal. Zo verwerkt Laser 3.14 muziek, politiek, liefde, media, cultuur, geschiedenis, kunst en religie in zijn werk waarmee de kunstenaar een statement wil maken.


Een belangrijk aspect in het werk is de grens tussen het illegale- en legale karakter van de straatkunst. Zijn werk is voornamelijk te vinden op stukken hout die worden gebruikt ter afzetting van de bouwputten waarin Amsterdam jaar in, jaar uit verkeert. De kunstenaar speelt met deze tijdelijke niet esthetische plekken waardoor er een spannend spel met zijn werk ontstaat en zijn werk wordt verspreid. Bouwdelen worden namelijk vaak hergebruikt op een nieuwe werkplek hergebruikt.

Laser 3.14 staat onlosmakelijk verbonden met gesprekken over stedelijke kunst in Amsterdam. Als één van de meest productieve straatkunstenaars, deelt Laser 3.14 zijn onderscheidende werk met zijn publiek zowel buiten op straat als in de galeries of binnen het museum. Zo was zijn werk te zien in de toonaangevende street art tentoonstelling ‘Dutch Masters: Street Art & Urban Painting’ in het GEM in Den Haag (2006).

Laser 3.14 staat wereldwijd bekend om zijn gedurfde uitspraken over politiek, populaire cultuur en het dagelijks leven. "Ik zie geen verschil tussen de stad en het werk dat ik toevoeg aan de muren. Het enige verschil is dat mijn werk bewust toegankelijk is voor het publiek, terwijl de poëzie van de stad niet zichtbaar is voor iedereen."


‘Let Me Know The Rules So I Can Ignore Them’ was de titel en het statement van de indrukwekkende installatie van Laser 3.14 tijdens de Museumnacht. In deze nieuwe installatie combineert Laser 3.14 verschillende elementen uit zijn steeds verder groeiende oeuvre. Werken op hout, patchwork installaties en stalen structuren worden gecombineerd om zijn sculpturale werk naar een hoger niveau te brengen.

Een sculpturaal werk dat Laser 3.14 zijn gedachtegang over Amsterdam sterk uitbeeldt. ‘Let Me Know The Rules So I Can Ignore Them’ richt zich zowel tot de stad Amsterdam als haar inwoners. Reflecterend op de macht van deze baanbrekende stad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘Let me know the rules…’ veel (h)erkenning verkreeg van de vele bezoekers van de Museumnacht.


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief