twitter facebook

 

Super-A & Café Amsterdam in Oslo
Preview RøeKøe
Super-A voor Café Amsterdam
15- 18 augustus, 2015
Gecureerd door Streetart.nl
Kristian Augusts Gate 12, Oslo, Noorwegen

In samenwerking met Café Amsterdam en Streetart.nl creëerde Super-A de mural ‘RøeKøe’ aan de Kristian Augusts Gate 12 in Oslo. Van 15- 18 augustus (2015) was Super-A aan het werk om zijn twee prachtige duiven tot leven te wekken.De opdrachtgevers en de kunstenaar kozen voor de iconische duiven van Super-A omdat deze unieke dieren een goede verbinding verbeelden tussen Amsterdam en Oslo. In de straten van beiden steden weten de duiven zich namelijk goed te mengen met de stadscultuur. Zij passen zich aan in de door de mens gecreëerde artificiële wereld en weten zich hier zeer goed te redden. Zo goed zelfs dat zij de mens op den duur zelfs zullen overleven. Hun aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat zij eigenlijk onsterfelijk kunnen zijn in een wereld met, of zonder mensen.Super-A is gefascineerd door deze kracht van de duif. Door deze fascinatie weet hij de leukste karaktertrekken en de mooiste details van het dier goed uit te laten komen. De eigenwijze houding en soms schuchtere blik in de rode ogen zorgen voor een aansprekend effect en contact met de toeschouwer. Door de olie- achtige kleuren paars, groen en blauw te combineren met de natuurlijke felle tinten roze ontstaat er een schilderachtig realisme.
Beiden duiven maken contact met hun omgeving. De bovenste duif kijkt de lange Kristian Augusts Gate in, en de onderste duif maakt contact met de voorbijgangers van de muur.

De officiële opening van de mural zal volgende maand plaatsvinden. Dit vanwege de steigers die nu nog in gebruik zijn. Dus houdt onze website in de gaten om het eindresultaat zonder stellage te zienWebsites:
Café Amsterdam
Super-A
Facebook:
Café Amsterdam
Super-A


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief