twitter facebook

 

Urban ❤️ Basel reviewDe eerste editie van de expositie Urban ❤ Basel was een zeer groot succes! The London Police was in town om te painten, de expo werd heel goed bezocht, veel werken hebben een nieuw thuis gekregen, diverse painters hebben de stad opgefleurd en de sfeer was memorabel.

Urban ❤ Basel werd gecureerd door Urbane Kunst en Streetart.nl en was te bezichtigen van 17 tot en met 21 juni (2015) in Bazel, Zwitserland.
Deelnemende kunstenaars Urban ❤ Basel: A.Kira, Babadanman, Broken Fingaz, Bustart, Carl Kenz, Case (Maclaim), Daniel Zeltner, Dome, Emanuel Roth, Galo, Hugo Kaagman, Jaune, Lush, Max Zorn, Mr. Zero, Multi-Syndicate (MSC), Nils Westergard, Otto Schade, Pahnl, Sket185, Skount, Seifrei, Shez, Stew, TelmoMiel, The London Police, Webster, Zaira, Zed1, Zeim, Zeus.Speciaal voor deze gelegenheid reisde The London Police naar Bazel. In hartje centrum kregen zij een mooie wand aangewezen waar zij vervolgens enkele dagen onder het genot van toeschouwers, een lekker muziekje en een drankje een verbluffend eindresultaat hebben gecreëerd.De vrouw in het midden van de schildering is een bekend persoon uit Bazel. Zowel zij als de toeschouwers en voorbijgangers reageerden erg positief op het werk. Maar ook de media besteedde veel aandacht aan het werk. Maar liefst vier kranten en een landelijke nieuwszender kwamen langs om het werk in the picture te zetten.
Tages Woche, Blick am Abend and BZ BaselNaast de mural die The London Police maakte hebben zij speciaal voor onze expo een hele mooie print gecreëerd (gedrukt door kunstenaar Pahnl) waarin de stad Amsterdam op de achtergrond te zien is. De thuishaven van The London Police.

De opening van de expositie vond plaats op woensdagavond. Om 17.00 uur werden de deuren geopend voor de Private Vernissage en om 19.00 waren wij geopend voor het grote publiek. Er kwamen heel veel mensen naar de expo, de sfeer was uitermate gezellig, er waren lekkere hapjes en de kunstwerken werden zeer goed verkocht. Een bijzonder geslaagde avond voor ons, waar wij met veel vreugde op terug kijken!

Ook aan de expo besteedde de media de nodige aandacht.
Tages Woche
En Tele Basel maakte een nieuws item van de expo en de paintspots. Vanaf minuut 11:41.
Tele Basel


Naast de expositie in de binnenstad waren er ook diverse paintspots waar kunstenaars aan het painten waren. Bustart, Zeim, Otto Schade, Carl Kenz, Sket185 en Shez waren drie dagen hard aan het werk om diverse pieces te maken.Een van deze spots was naast de ingang van de kunstbeurs Scope. Hoewel Scope een grote witte strakke tent is, wordt de omgeving gekleurd door gezelligheid, houten hutjes en architectonisch interessante gebouwtjes en live- music. Door het ongedwongen sfeertje en de kunst werd het creatieve karakter versterkt. Op deze plek beschilderden Bustart, Zeim, Carl Kenz en Otto Schade een truck die zowel fungeerde als paintspot en bar.Enkele meters verderop beschilderden zij deze kubus. Waar kunstenaars Shez (boven) en Carl Kenz (onder) ook aan deel namen.

In een ander deel van de stad painten Carl Kenz en Sket185 de drie etages hoge containers. En Bustart en Otto Schade vrolijkten deze muren van het buitenzwembad op met de kleurrijke vlinder en het portret van het meisje.

De paintspots en de expositie waren een gouden combinatie. Men kon de kunstenaars aan het werk zien en in de expo de schilderijen bezichtigen en vica versa. Zoals de werken hierboven van Bustart. De reacties op Urban ❤ Basel waren dan ook zeer positief. Men reageerde zo motiverend en velen vonden de expo zelfs nog leuker en interessanter dan Art Basel! Een erg groot compliment voor ons.

En aan humor ontbrak niets, want zelfs een ezel bezocht de expo!Wij hebben een fantastische tijd gehad. Bezoekers en Bazel bedankt voor alles!
Griesli het Urban ❤ Basel team!Enkele werken uitgelicht;


Zaira


Zeus


Daniel Zeltner, Zaira, Hugo Kaagman


Sket185, Zeus en Zeim


Max Zorn


Jaune en een boek van Faile
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief