twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Gnasher

Wil je een kunstwerk kopen van Gnasher? Kijk dan in onze shop


Gnasher, David Nash, is een gevarieerde kunstenaar, kan bijna alles maken wat in hem opkomt en creëert realistische figuren met een creatieve twist.

Gnasher begon zijn carrière met het maken van graffiti in 1985 in de straten van Harlow, Essex. In die tijd was er een groeiende graffiti scene met artiesten als Kanz en Fuge als leidende figuren. Zij hadden veel kennis van de grote schrijvers die regelmatig naar Harlow toe kwamen. Gnasher was zeer onder de indruk van de karakters die deze jongens op de straat plaatsten en zag hen als zijn inspiratiebron.


Na jaren vele tags en pieces op de straten te hebben gezet besloot hij in 1993 naar de kunstacademie te gaan. Hij verliet de graffiti scene en ging zich nu focussen op grafisch design. Deze grafische kennis is sterk terug te zien in zijn werken, maar zijn passie heeft hij nooit echt losgelaten. In 2009 nodigde een vriend hem uit om weer de straat op te gaan, hij nam wat spuitbussen mee en zijn passie was herboren.

Gnasher heeft een goede dosis humor. Over zijn alter ego Gnasher zegt hij dat hij deze naam dankt aan zijn oude DJ verleden; ‘I'm a failed house DJ. Have you ever heard of DJ Gnasher, thought not!’ Hij mag dan een gefaalde DJ zijn, maar met zijn kunst gebeurde het tegenovergestelde. Gnasher is een zeer actieve kunstenaar die zich goed heeft weten te ontwikkelen. Hij werkt zowel als vrije kunstenaar als in opdracht van. Hij gebruikt vaak filmfiguren die zijn afgeleid van films die hij sinds zijn kindertijd lief heeft. In vele van deze werken maakt hij een combinatie tussen zijn eigen creativiteit en een bestaand beeld. Tevens heeft hij vele murals in en om Londen gemaakt, maar ook vele kamers, restaurants en evenementen voorzien van zijn prachtige ontwerpen.


Hoewel hij de laatste tijd vooral figuratieve voorstellingen maakt laat de graffiti hem nog steeds niet los; ‘I've recently stopped lettering at the moment. But, would like to start again. Hopefully experimenting on 3D and organic styles.’

‘Moreover, I'm just a spraycan artist and paint with a lot of writers.’ Gnasher werkt vaak samen met andere kunstenaars en heeft hij van zijn hobby een living weten te maken.


Eén van zijn sterkste kanten is het uitbeelden van dieren. Hij heeft er voor StreetArt.nl dan ook voor gekozen om een kraai te maken. Iedere kraai staat voor zich en heeft een persoonlijk sterk karakter. De houding van het dier en de explosieve kleurencombinatie op de achtergrond zorgen voor een krachtig opzichzelfstaand werk. Ieder werk is handgeschilderd en allen zijn uniek vanwege de diverse kleurstellingen. Daarom presenteren wij met trots dit unieke werk van Gnasher dat al het goede van de kunstenaar bevat. Creativiteit, de unieke stijl en zijn eigen karakteristieke manier van kunst maken.


Nummer 1/10 hebben wij gedoneerd aan 3FM "Serious Request" en het geld is naar het goede doel gegaan, daarom is nummer 1 niet meer beschikbaar.
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief