twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Lush Sux

Wil je een kunstwerk kopen van Lush Sux? Kijk dan in onze shop


Foto van mtn-world.com
Zoals zijn artiestennaam al aangeeft speelt Lush met zijn eigen imago. Hij kan gezien worden als de ultieme graffiti antiheld. Zijn werk is rauw, imponerend en aangrijpend waardoor hij de grenzen op de proef stelt van de graffitiwereld, de street art scène en de smaak van de toeschouwer. Lush is een interessante kunstenaar die de openbare ruimte op zijn kop zet.


Lush is een kunstenaar uit Melbourne die vooral bekend staat om zijn openbare werken op straat, wanden, metropanelen en treinen. Zijn werk is confronterend, provocerend, humoristisch en uitdagend en hij levert een commentaar op de bestaande straatpraktijken. My art is nothing new really; loads of people did similar stuff before me. I just stole their ideas and ran with them. Hence the title “Graffiti Asshole.”


Wie zijn kunst begrijpt, ziet dat er een grote dosis humor in het werk zit. Lush is slim, humoristisch en uniek. Zo kon je een portret laten maken door Lush alleen weet je dan dat dit geen echt zelfportret zal worden maar een portret met een Lush visie. Of je kon Lush en zijn team inhuren voor professionele graffitivandalisme. Jouw naam op een metro of een muur te laten painten zonder het risico om zelf opgepakt te worden.


Ook heeft hij diverse handleidingen getekend om zijn kennis en commentaar te leveren op hen die werkzaam zijn in de graffiti. Hiermee snijdt hij de opvattingen over graffitikunstenaars aan en speelt hij in op de vele beginnerswerken die men op straat tegenkomt. Zoals het werk van Justin Bieber. Bieber als graffitischrijvers lijkt een promotiestunt te zijn voor deze artiest, het werk dat Bieber heeft gemaakt was voor Lush de aanleiding om commentaar te leveren op zijn onprofessionele werkwijze.


Lush is één van die kunstenaars waar je wel op moet reageren en waarbij je er niet altijd een respectvol gevoel op nahoudt, maar dat is juist zijn doel. Hij reageert op de hedendaagse maatschappij en vooral de kunstvormen die zich voordoen op straat. Met het Sux- gehalte in zijn werk stelt hij de grenzen van smaak op de proef door juist op zoek te gaan naar het lelijke en het afstootbare. Vele mensen begrijpen zijn kunst daarom ook niet en wordt hij gezien als een rip-off of een kunstenaar die het allemaal niet begrijpt. You love him or you hate him is dan ook de juiste uitspraak voor zijn werk. En door deze scheiding in love en hate heeft hij veel media-aandacht gekregen wat hem tot een zeer bekende kunstenaar heeft gemaakt.


Zijn bekendheid heeft geresulteerd in meerdere exposities binnen diverse galeries. In 2010 en 2013 was zijn werk te zien in de Backwoods Gallery in Melbourne, 2011 in Los Angeles en San Francisco en in 2012 in New York en Londen. En 2014 is Amsterdam de plek die hij gaat bezoeken. Op 18 juli was hij met zijn Box Truck in Amsterdam tijdens zijn tour door Europa. Meer info over deze geheime locatie op www.LushSux.com


Zijn meest toonaangevende deelname aan een tentoonstelling is 'Dismaland, Bemusement Park' (2015) georganiseerd door niemand minder dan Banksy. Samen met Lush staan onder andere deze kunstenaars in de line- up van 'Dismaland'. Axel Void (USA), Banksy (UK), Barry Reigate (UK), Ben Long (UK), Caitlin Cherry (USA), Caroline McCarthy (IRL), Damien Hirst (UK), Greg Haberny (USA), Jenny Holzer (USA), Jessica Harrison (UK), Josh Keyes (USA), Mike Ross (USA), Paul Insect & BAST (UK/USA) en Pure Evil (UK).


Speciaal voor streetart.nl heeft hij een serie treinen gemaakt. Iedere trein is uniek en met de hand beschilderd. Klik hier voor jouw exemplaar!

Lush Sux, you love him or you hate him!
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief