twitter facebook

 

Welke streetartists werken mee aan het Streetart.nl concept?

Wij zijn continue op zoek naar kunstenaars die met ons samen willen werken. Ben jij zelf geïnteresseerd of ken jij iemand die zijn of haar werk via ons wilt verkopen ? Neem dan contact met ons op.

 
 

Skount

Wil je een kunstwerk kopen van Skount? Kijk dan in onze shop


De Spaanse kunstenaar Skount Garcia (1985, Jerez de la Frontera) woont en werkt in Amsterdam. Skount heeft een gevarieerde achtergrond en het is daarom interessant om te weten waar zijn unieke stijl vandaan komt. Hij is zijn carrière begonnen met het maken van graffiti van waaruit hij later meer figuratief en abstract is gaan werken. Naast abstracte schilderingen maakte hij zelfs constructivistische sculpturen.


Tijdens zijn zoektocht naar de juiste stijl, gebruikte Skount diverse mediums om zijn kunst tot uiting te laten komen; schilderijen, murals, sculpturen maar ook installaties en video. Een zeer gevarieerde combinatie van stijlen en dragers heeft uiteindelijk geresulteerd in een creatieve eigen stijl van Skount zoals wij hem nu kennen.


Zijn kleurrijke en intrigerende mensfiguren worden gekenmerkt door een unieke herkenbare stijl. Zo heeft Skount een eigen kledingstijl met gedetailleerde patronen voor zijn figuren ontwikkeld die je telkens ziet terugkomen. Er heerst een grote diversiteit in het goed overeenstemmend kleurgebruik en hij kent zijn figuren anonimiteit toe door het maskers te laten dragen. Zijn werk wordt gekenmerkt door een spirituele achterliggende gedachte waarin kleur en beeldtaal een belangrijke rol spelen.


Skount verkrijgt veel erkenning voor zijn werk. Zo heeft hij in Amsterdam- Oost prachtige murals gecreëerd en is zijn werk wereldwijd te bezichtigen op straat en in diverse galeries.


Voor de Museumnacht creëerde Skount samen met The Visual Brother van Krux Amsterdam studio’s de grote installatie ‘Implosion, essence of a memory’. Ter inspiratie gebruikte Skount symbolen uit, en kunstwerken van, de Oude (Hollandse) meesters. Zoal de Sterrennacht (1889) van Van Gogh, Rembrandts Joodse bruidje (ca. 1665- 1669) en Hieronymus Bosch zijn Peddler (ca. 1500). Deze werken worden in de installatie verwerkt als onderdeel van een breuk in het subjectieve collectieve geheugen.

Volgens Skount kan dit geheugen karakteristieken bevatten om kenmerken te bepalen van de aard van een ‘entiteit’. Door een caleidoscopische visie (in fragmenten) te hanteren in de installatie, probeert Skount zo de essentie van een ‘entiteit’ vast te leggen.

Voor de Museumnacht Aftersale is de indrukwekkende installatie gedemonteerd en worden de panelen los te koop aangeboden. Ieder kunstwerk is van zeer hoge kwaliteit, met de hand geschilderd en erg gedetailleerd. Een unieke kans om een origineel werk van Skount in huis te halen.


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief