twitter facebook

Mr. Zero
"Alphabet"
Uitverkocht

Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero
Mr. Zero


 

Wil je een kunstwerk kopen van Mr Zero? Kijk dan in onze shopToen de Hongaarse graffitikunstenaar Mr. Zero zijn eerste creatie op de muur maakte wilde hij niets anders meer. ‘It’s like the voices in a serial-killers’s head’ zegt hij in een interview met CFYE.com. Zijn obsessie met painten resulteert dan ook in een stijl die niet eenduidig te beschrijven is, maar één ding is zeker, hij heeft veel talent.


Mr. Zero begon al op zeer jonge leeftijd met het maken van kunst. In 1994, op twaalfjarige leeftijd, maakte hij zijn eerste comic karakter op een muur in zijn geboorteplaats in Hongarije. Van 2001- 2005 studeerde hij Grafisch Design. Na een aantal jaren van tags, outlines, steels en streetartpieces ontwikkelde hij in deze periode een nieuwe stijl in zijn werk. In 2001 maakte hij met spuitbus zijn eerste 3D kunstwerk en combineerde traditionele letters met 3D vormen van schelpen, insecten, bloemen en abstracte elementen. Door deze werkwijze ontstond er een evolutie in zijn werk. Sindsdien zijn deze elementen integraal onderdeel binnen zijn kunstwerken.


Mr. Zero staat bekend om zijn karakters en letters in zijn werk. Recentelijk maakte hij dit werk in zijn woonplaats Eger. De sculptuur van staal en folie is gemaakt is door studenten en leraren van een kunstacademie waar hij zijn karakters op heeft gemaakt.


Mr. Zero werkt altijd vanuit de vrije hand. Veelvoorkomend zijn Mr. Zero’s herkenbare mensendieren. Er zit een diepgaandere achterliggende gedachte in deze figuren. Mr. Zero vindt dat wij mensen vaak denken dat alles op aarde van ons is, zo ook het dierenrijk. Mr. Zero zou dit gedrag van de mens graag anders zien. Als uitgangspunt in het werk neemt hij de connectie tussen het menselijke en het niet- menselijke. Menselijke stereotypen worden via dierlijke gedaanten gekarakteriseerd.


Het grafische in zijn werk is nog steeds duidelijk zichtbaar. Een van zijn sterkste kanten zijn de schetsen die hij maakt.


Toen de kunstenaar zijn carrière steeds serieuzer ging nemen ontwikkelde hij een sterke picturale stijl met kenmerkende karakters. Deze kleurrijke karakters bevatten een goede dosis humor.


Mr. Zero werkt ook vaak samen met andere kunstenaars. Met zijn crew CFS doet hij sinds 2002 mee aan exposities. Vruchtbare samenwerkingen resulteren vaak ook in de mooiste muren op straat. In 2011 maakte hij deze mural samen met Sket185 en Fatheat in Amsterdam.


Mr. Zero is zeer actief in het tonen en maken van zijn werk. Zo heeft de kunstenaar Amsterdam al meerdere malen bezocht. In 2013 was hij te zien bij het Urban Art Festival (georganiseerd door Urban Art NOW), Paint and Beer @ Villa Friekens en de Open Monuments Day Mural bij Amsterdam Roest. Maar ook op de bekende festivals was de kunstenaar live aan het painten; Sziget Festival in Budapest (2014) en meerdere jaren achter elkaar was hij op het Bratislava Street Art Festival waar hij onder andere deze totempaal maakte samen met Fatheat.Mr. Zero met Fatheat in Amsterdam.


Voor StreetArt.nl maakte Mr. Zero een zeer uniek alfabet. Zijn kenmerkende karakters komen in dit werk sterk tot uitdrukking. Iedere letter in het alfabet is voorzien van een eigen karakter. Hierdoor lijkt het alfabet tot leven te komen. De letters staan door deze unieke karakters weer in contact met elkaar.


Deze print is zeer uniek. Alle tien de werken zijn verschillend. De verschillende achtergronden zijn geschilderd met acryl. Het alfabet is gezeefdrukt met de hand en vervolgens bewerkt met acryl markers. Het werk is geheel door de kunstenaar handbeschilderd en gedrukt. Een mooi en uniek kunstwerk van Mr. Zero.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief