twitter facebook

Mister Thoms
"Like a Vision"
Uitverkocht

Mister Thoms
Mister Thoms
Mister Thoms
Mister Thoms
Mister Thoms
Mister Thoms
Mister Thoms


 

Wil je een kunstwerk kopen van Mister Thoms? Kijk dan in onze shop


De 35-jarige Italiaan Diego della Posta aka Mister Thoms komt uit Rome en is al bijna 20 jaar geïnteresseerd in street art en illustratie. Deze ware duizendpoot is; (hou je vast) schilder, graficus, decorateur, cartoonist, beeldhouwer, ontwerper, storyboarder, illustrator en een street artist met een groot talent. Inspiratie voor nieuwe werken verkrijgt hij door conversaties met mensen en veel lezen. Zijn kunst wordt voornamelijk beïnvloed door surrealisme, maar ook door cartoons, strips en films.


Daarnaast heeft de muur en omgeving waar Mister Thoms zijn werk creëert een grote uitwerking op het thema van de mural. In plaats van de buurt te veranderen met zijn kunst, wil hij zijn personages zo aanpassen aan de omgeving, dat ze met elkaar versmelten. Een goed voorbeeld voor zijn methode is het werk ‘Hair Cut’ en ‘Nerd Power’; een dorre struik wordt een kapsel dat hoognodig een kapperbeurt nodig heeft en wat ooit ramen waren, worden de ogen van een vierkant bebrilde nerd. Voeg aan deze werkwijze een hoop kleur, geometrische vormen, een goede dosis humor en vleugje prettig gestoordheid toe en je krijgt een klassieke Mister Thoms.


Door veel gebruik te maken van diepte komen de karakters tot leven en lijken bewegelijk, ondanks dat ze zijn vereeuwigd op een muur. Hij is van mening dat hij niet één bepaalde stijl heeft, maar bezit over een assortiment van stijlen. Deze stijlen staan ten dienste van het idee dat Mister Thoms op dat moment in zijn hoofd heeft en zullen zich aan de creatie aanpassen, niet andersom. Mister Thoms ontwikkeld zich net als bij elke andere artistieke discipline in de loop der jaren door toewijding en doorzettingsvermogen. Hij schildert nog steeds het liefst op oude versleten oppervlakken.


Tweemaal heeft Mister Thomas een expositie gedaan en eenmaal deelgenomen aan een urban wedstrijd. De laatste expo ‘Talking Walls’ vond afgelopen lente plaats in Galleria Varsi in Rome met Marta Gargiulo als curator. Deze solotentoonstelling had als rode lijn het dagelijks leven, reflectie en interactie vermengt met Mister Thoms ironie. De kleurrijke drie-dimensionale objecten waren op speelse wijze in de ruimte geplaatst. Mr. Thoms probeert met een aantal werken het kritische bewustzijn van bezoekers op socio- antropologische thema’s te versterken. De titel van de expo ‘Talking Walls’ zegt het al, de muren vertalen Mr. Thoms boodschap. Mister Thoms laat de muren praten.


Een aantal van zijn waanzinnige murals zet hij op papier, zodat je niet alleen op straat van zijn werk kan genieten, maar tevens lekker thuis op de bank. Zo ook zijn beroemde werk ‘Like a Vision’ uit 2014 met Facebook als thema. Dit kunstwerk is op een muur geschilderd in de stad van kunst en traditie, Ferentino, zo ongeveer 80 kilometer ten zuid-westen van de Italiaanse hoofdstad. Deze humoristische muurschildering geeft kritiek op het hersenloze gedrag van mensen die op Facebook alles maar “leuk” vinden, ongeacht of ze dat daadwerkelijk vinden of niet. Ook de obsessie die mensen hebben met het “likes” verzamelen of de feedback die wordt verkregen door “likes”, komt goed naar voren. Deze door Facebook gecreëerde tunnelvisie wordt vertaald door middel van symbolische Facebook-oogkleppen. Wederom neergezet met zijn grappige cartoonstijl, waar Mister Thoms zo bekend om staat.Mister Thoms likes it!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief