twitter facebook

Sit
"VouzDouz #1"
Uitverkocht

Sit VouzDouz
Sit VouzDouz
Sit VouzDouz
Sit VouzDouz
Sit VouzDouz
Sit VouzDouz
Sit VouzDouz


 

Wil je een kunstwerk kopen van SIT? Kijk dan in onze shop


SIT (1976) is een groot Nederlands talent die in 2008 de commerciële industrie achter zich liet om zijn droom, te werken met zijn handen, uit te laten komen. Dit resulteerde in een unieke kenmerkende stijl waarin met zwart, wit en grijstonen de toeschouwer wordt meegenomen in SIT’s beleveniswereld. Zijn inmiddels opgebouwde oeuvre van sculpturen, murals en schilderijen is zeer adembenemend en indrukwekkend waardoor SIT veel nationale en internationale erkenning verkrijgt.


SIT woont en werkt in Amsterdam en is een bekende kunstenaar in de stad. Voor de opening van het nieuwe gebouw van het Stedelijk Museum Amsterdam (2012) werd SIT gevraagd een installatie te maken. Gedurende de avond creëerde de kunstenaar een serie werken waarmee hij een chronofotografie liet zien van een vogel die vliegt.


Een ander bekend kunstwerk van hem bevindt zich in café Brandstof in Amsterdam. De panter lijkt hier ieder moment met een vaart de muren van het café te willen verlaten. Naast Amsterdam heeft SIT een grote mural gemaakt op Texel waarin alle facetten van het eiland worden uitgebeeld.


En in Stockholm kan je deze rennende honden tegenkomen. Volgens SIT is het een parallel van onze eigen samenleving en snelheid waarmee we leven.


De werken van SIT vallen op door een eigenzinnige stijl. In zijn werk hanteert hij indrukwekkende contrasten waardoor zijn beelden worden gekenmerkt door een dubbelzinnig onbehagen gevoel. SIT heeft namelijk de constante drang om schoonheid te misbruiken. Hij werkt meestal in zwart-wit waardoor schoonheid zich van een donkere kant laat zien en er een esthetische soberheid in zijn werk opduikt. Zijn figuren verbeelden de tijdsgeest van de snelle maatschappij en de materialistische wereld waar wij als Westerlingen in leven, maar de mens lijkt op zijn weg naar vooruitgang onderweg iets verloren te zijn. Menselijke ijdelheid belemmert volgens SIT namelijk het ethische leven waar onze oorsprong ligt.


De fijne details in zijn stoffen, texturen en kostuums staan echter in contrast met dit onbehagen gevoel. Deze verfijningen doen sensueel en verleidelijk aan en zorgen voor een aantrekkelijk schouwspel waardoor mens, dier en object moeiteloos in elkaar samenvloeien. Personages ontstaan die onwerkelijk, maar toch heel geloofwaardig zijn.

Zijn constantheid in contrasten zorgen voor een interessante spanning die de kijker aan het denken zet. Door een bepaald gevoel bij zijn toeschouwers te stimuleren, laat SIT zijn publiek opnieuw kennis maken met de samenleving die niet zo ijzingwekkend hoeft te zijn zoals deze is.


Door het grote talent van Sit is het niet verwonderlijk dat zijn kunst zowel nationaal- als internationaal grootse bekendheid verkrijgt. Sit wordt vertegenwoordigd door de Kallenbach Gallery in Amsterdam. Erkenning in het buitenland is merkbaar doordat gerenommeerde galeries zijn oeuvre presenteren. Een selectie van zeer noemenswaardige shows, galeries en opdrachten zijn; Scope Miami (2014), C.A.V.E. Gallery LA (2013), ontwerp voor de poster en een projectie op Ziggo Dome voor Pearl Jam (2013) en de Jonathan Levine Gallery toonde zijn werk tijdens Art Basel (2012).


‘VouzDouz’ nr. 1 is het begin van een nieuwe serie met de titel ‘VouzDouz’. Sit werkt altijd in series die hij een titel geeft en vervolgens nummert. Het is dan ook zeer uniek dat wij de mogelijkheid hebben gekregen om nummer 1 van deze nieuwe serie aan te bieden.


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief